1.600 alumnes celebren els 40 anys de l'Escola Andorrana

www.andorradifusio.ad

L'Escola Andorrana fa 40 anys. Més de 1.600 alumnes i personal dels centres de segona ensenyança i batxillerat han celebrat l'aniversari d'una manera molt especial, gravant un videoclip de percussió corporal al ritme de "Ballarem", tema del grup lleidatà Koers.

El professor de música de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp i codirector del Cor de Rock encampadà, Jordi Porta, ha explicat el significat que té aquesta cançó. "Malgrat la pluja i les adversitats hem de seguir ballant. És una cançó optimista, amb empoderament i amb molta força".

L'han ballat en percussió corporal 1.600 alumnes i professorat dels tres centres del sistema educatiu andorrà. Feia tres mesos que assajaven la coreografia. Els alumnes que l'han practicat han donat les seves impressions. És el cas de l'Ana Jona i l'Eric Casal, de primer i segon curs de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino, així com també Mar Gardella, que cursa quart en la mateixa escola. Tots tres coincideixen en què han gaudit molt preparant-ho. "És una experiència que vas vivint dia a dia i ha estat molt bé", comentava la Mar.

L'Escola Andorrana es va posar en marxa el 1982, quan arran de la demanda d'algunes famílies per un ensenyament en català i laic, el Govern va promoure la creació d’un sistema educatiu propi. Aquest dimecres es mostrava molt canviada. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Ester Vilarrubla, ha analitzat la seva evolució. "Van començar una vintena d'alumnes i després de 40 anys hi ha més de 4.000 alumnes. Amb el que això implica d'edificis, professorat i pedagògica amb el programa de renovació i millora del sistema educatiu andorrà."

I ara, cal seguir treballant per adaptar-se a nous paradigmes educatius. Per exemple, pels canvis que suposarà la intel·ligència artificial.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

La guàrdia civil comissa tabac i ampolles d'alcohol de contraban per 5.900 euros La catorzena Ruta de la Tapa comptarà amb la participació de dotze establiment