17 competidors en el primer torneig internacional de Scrabble en català, a Encamp

www.andorradifusio.ad

Encamp acull durant tot el dia el primer torneig internacional de Scrabble en català que se celebra al país. En total 17 competidors vinguts des de diferents llocs dels territoris de parla catalana s'han donat cita a la biblioteca parroquial.

És la primera vegada que una prova puntuable per al Campionat de Catalunya es disputa a Andorra. De fet, la meitat dels competidors provenen d'aquesta comunitat autònoma. Abans de començar, els jutges feien un repàs de les regles als participants, alguns dels quals han pujat expressament a Andorra per intentar sumar punts i millorar el seu rànquing. Altres afrontaven la competició amb objectius més modestos.

L'organització ha anat a càrrec de la biblioteca d'Encamp, amb el suport de la Federació Internacional de Scrabble en català. L'Scrabble té un bon nombre de seguidors al país, alguns dels quals tenen un nivell que els permet competir amb opcions amb rivals més experimentats.

La competició, que s'ha iniciat a dos quarts d'onze del matí, s'allargarà fins a les sis de la tarda. Per cert, la prova andorrana s'ha permès una llicència, ja que un dels premis s'atorgarà a aquella paraula d'un animal autòcton de les contrades andorranes que més punts sumi. Els organitzadors esperen que aquesta primera edició internacional tingui continuïtat en el futur.

Informa: Joan Antoni Sarmiento Imatges: Hèctor Romance

Comparteix:

55 entitats i una quarantena d'expositors a la fira d'associacions Un curs de cultiu vertical per ampliar els coneixements dels jardiners, a la Massana