200 alumnes s'examinen de les proves orals de català i anglès el primer dia de les POB

www.andorradifusio.ad

En marxa les proves oficials de batxillerat. Aquest dissabte hi han participat 200 alumnes de l'Escola Andorrana. S'examinaran d'un total de 10 proves que hauran de superar per obtenir el certificat. A l'escola de primera ensenyança de Santa Coloma s'han celebrat els primers exàmens, de català i anglès. 

Dos-cents alumnes s'han examinat de la 1a fase de les proves oficials de batxilleratPOB. Durant tot el dia, els alumnes de segon any de batxillerat de les escoles andorranes s'han presentat als exàmens orals de català i anglès. Aquestes proves, conjuntament amb educació física i filosofia, formen part d'aquelles assignatures obligatòries per obtenir el certificat de batxillerat. L'escola de primera ensenyança de Santa Coloma ha acollit les proves on 20 examinadors han escoltat les presentacions dels alumnes.

Amb grups de 20, 10 per la prova de català i 10 per la d'anglès, han entrat en diferents classes on han tingut mitja hora per preparar la seva exposició oral sobre temes socials o d'actualitat. A partir d'una imatge, una cita o un text curt, els candidats han hagut de redactar una proposta d'opinió o reflexió per després exposar-la davant d'un membre del jurat. En la prova de català, les temàtiques han anat sobre el feminisme, les noves tecnologies o la bretxa salarial, entre d'altres. Després, de manera individual, han exposat el plantejament davant del jurat.

La següent cita seran les proves orals de castellà i francès el dia 22 d'abril a la mateixa escola de Santa Coloma, i finalment les específiques que duraran del 17 al 25 d'abril. Cada alumne podrà escollir 6 assignatures específiques segons el seu itinerari del batxillerat. D'aquesta manera, cada alumne, s'examinarà d'un total de 10 proves diferents que haurà de superar per obtenir el certificat de batxillerat. Els resultats s'entregaran el 8 de maig a cada candidat.

Informa: Neus Vila
Imatges: Baltasar Borra

 

Comparteix:

El Museu Casa Rull acull les activitats del programa ‘Canya als museus’ Susanne Georgi actua a la Barcelona Eurovision Party