2015, l'Any de la llum

www.andorradifusio.ad

Andorra celebra el 2015 l'Any de la llum, amb propostes com ara l´apagada simbòlica dels edificis més emblemàtics, aquest dissabte, just el dia en què hi haurà el canvi a l´horari d´estiu. L´objectiu d´aquesta iniciativa impulsada per la UNESCO és transmetre la importància de fer un consum més responsable de l'energia, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

Aquest dissabte, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit, Andorra tornarà a apagar els llums, per viure, un any més, l´Hora del Planeta. Una iniciativa mundial per conscienciar de l´estalvi energètic.

Albert Moles, director general de FEDA: "Apagar el màxim de consum elèctric possible durant aquesta hora per així reduir els gasos d'efecte hivernacle i reduir també l'escalfament del planeta " 

És un dels actes amb motiu de l´Any de la Llum, la programació del qual s´ha presentat avui. Entre les activitats hi ha nits d´astronomia a Engolasters, una nit de papallones nocturnes, un concurs de fotografia nocturna o una exposició itinerant que passarà per les set parròquies. 

Natàlia Rovira, coordinadora Any de la llum: "De tot una sèrie de panells que la UNESCO proposava n'hem traduït 14, els que trobàvem més interessants i més representatius per Andorra. L'exposició comença la setmana vinent a la Closeta, al comú de La Massana. Hem fet un calendari provisional d'aquesta exposició que és itinerant i que anirà passant per a totes les parròquies".

També s´han repartit a les escoles uns fullets amb consells per estalviar energia.

En definitiva, propostes que pretenen conscienciar de la importància de fer un consum més responsable. Just en un moment en què FEDA ha constatat una moderació del consum elèctric gràcies a les mesures d´estalvi i eficiència energètica.

 

 Informa: Anna Lladó Imatge: Cristina Jubete

Comparteix:

Judici contra una xarxa de distribució de cocaïna Oberta la convocatòria per seleccionar tres saigs i alleugerir la càrrega dels tribunals