El 2018 porta més de 3 milions de turistes per primer cop

www.andorradifusio.ad

Per primer cop, Andorra ha superat aquest 2018 els 3 milions d'entrades de turistes. En conseqüència, per quart any consecutiu, també han crescut les pernoctacions, que ja freguen els 9 milions. Per contra, el nombre d'excursionistes s'ha estancat després de dos anys de creixement.

Per sisè any consecutiu, augmenta l'entrada de turistes. Aquest 2018 ho ha fet un 2,2%, xifra que ha representat que per primer cop es superessin els 3 milions.

Com que venen més turistes, també augmenten les pernoctacions, que han arribat a 8,9 milions. De mitjana els turistes es queden 2,9 nits. Ara l'objectiu és superar la xifra de 9 milions de pernoctacions que, segons el ministre Francesc Camp, des del 2007 no s'havia aconseguit mai". Destaca com el perfil de turistes i excursionistes ha canviat molt els darrers anys, així com el sistema de càlcul. Amb aquestes dades, afegeix "m'atreviria a dir que aquesta xifra de 3 milions mai s'havia aconseguit a Andorra".

A causa de les condicions meteorològiques del desembre del 2017, que van obligar a tancar la frontera amb França alguns dies, es van perdre fins a 100.000 excursionistes en només aquest mes, una xifra que Camp titlla de "barbaritat". Assegura que "si es mirés l'històric potser no trobem cap mes amb una davallada tant important".

Ara , de gener a novembre d'aquest any s'ha gairebé recuperat la davallada. Durant el 2018 n'han arribat 5,2 milions.

En visitants, per segon any consecutiu s'han mantingut per sobre dels 8 milions. I en el global de les estades, el mixt entre turistes i excursionistes és millor que el que hi havia abans de la crisi. Un 63% són turistes, mentre que la resta són excursonistes.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Les protestes dels armilles grogues a França fan minvar un 8% els visitants al Pas L'espectacle 'Somnis sobre gel' col·laborarà en la lluitra contra el càncer infantil