El 2019 es van concedir 711 hipoteques, un 6% menys que l'any anterior

www.andorradifusio.ad

L'any passat es van concedir un 6% menys d'hipoteques que el 2018. L'import mitjà va ser de 395.000 euros. Les hipoteques per a residència van créixer, però hi va haver una davallada en les destinades a negocis, promocions i terrenys.

El 2019 es van concedir 711 hipoteques, xifra inferior en un 6% a l'any anterior. De fet, el balanç negatiu es registra a la majoria de parròquies i tan sols va augmentar a Sant Julià de Lòria, on es van concedir un 58% més d'hipoteques l'any passat.

Així es trenca una tendència de creixement sostingut des del 2015 fins al 2018.

L'import mitjà va ser de 395.000 euros, gairebé un 18% inferior respecte al 2018.

Analitzant les xifres globals, la baixada del mercat de venda de residències ha crescut, mentre que la davallada important ha estat en les hipoteques sol·licitades per a altres usos com ara negocis, promocions i terrenys.

Pel que fa al volum d'hipoteques noves, en els darrers cinc anys l'import màxim concedit va ser de 450 milions d'euros l'any 2017. Des de llavors, la quantitat ha anat disminuint progressivament.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

El moviment contra la taxa de tinença de gossos estudia convocar una manifestació pacífica El secretari d'Estat d'Afers Europeus insisteix que el model fiscal andorrà no es veurà condicionat en la negociació de l'Acord d'Associació amb la Unió Europea