2020, un any estrany també per al món de l'esport

www.andorradifusio.ad

El 2020 serà un any per oblidar pel que fa a la salut i passa exactament el mateix en el món de l'esport. Amb tot hi ha algunes excepcions com el triomf de Vicky Jiménez a Austràlia.

Abans que el coronavirus no ens colpegés de manera global, Vicky Jiménez va tenir temps per escriure una de les pàgines més brillants de l'esport andorrà. El dia 1 de febrer guanyava l'Open d'Austràlia júnior amb 14 anys remuntant a la final amb molta personalitat després de perdre el primer set. El MoraBanc Andorra va fer un molt bon any per celebrar el cinquanta aniversari del club malgrat les dificultats. Va arribar a les semifinals de la Copa i es va classificar per al play-off pel títol, on va aconseguir una inoblidable victòria contra el Reial Madrid. El 2020 el va arrodonir adjudicant-se la lliga Catalana contra el Barça. Encara en bàsquet Manel Fernàndez va deixar la presidència de la federació després de trenta anys. En el món de la neu cal destacar la vuitena plaça d'Irineu Esteve en l'última prova del Tour d'Esquí, el seu millor resultat a la Copa del Món. També van destacar els joves, amb una sisena plaça de Carla Mijares en eslàlom als Jocs de la Joventut. En aquesta mateixa competició Oriol Olm va ser vuitè a la prova esprint d'esquí de muntanya. Cande Moreno va aconseguir una novena plaça en descens al Mundial júnior. En futbol l'Inter Club Escaldes va guanyar la lliga i la Copa. L'ENFAF va aconseguir l'ascens a preferent. Però lògicament el 2020 ha estat marcat per les cancel·lacions. L'Andorra va deixar de jugar a segona B. Es van suspendre les Copes del Món a Vallnord, l'Andorra Ultratrail i molts esdeveniments més. Algunes cancel·lacions fins i tot van beneficiar equips andorrans. L'Andorra Hoquei club i el Club Vòlei Encamp van poder salvar la categoria en una situació molt difícil gràcies a la suspensió de la competició. Ells i tots els altres esperen tenir una segona oportunitat aquest 2021.  

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix:

El MoraBanc vol seguir picant pedra i obtenir recompensa contra el Baskonia 116 corredors van participar a la Sant Silvestre de Sant Julià adaptada a la Covid-19