El 2021, un altre any d'activitat parlamentària intensa amb reptes pendents

www.andorradifusio.ad

La Covid-19 ha marcat també el pas al Consell General els darrers mesos, on s'han aprovat les lleis que permeten la gestió a diversos nivells de la pandèmia. Enguany s'hi hauran de debatre i votar iniciatives legislatives importants.

La tasca a les comissions legislatives continuarà sent intensa el 2021. Aquests grups de treball parlamentari tenen en cartera lleis que cal modificar per adaptar-les a l'actualitat social i econòmica. Serien, per exemple, la modificació del codi de circulació i la que regula el funcionament dels banders.

En el terreny financer, s'haurà de debatre la llei qualificada de les finances comunals i la que regula l'Agència Estatal de Resolució de les Entitats Bancàries, coneguda com a AREB.

Un altre text rellevant i que ha estat sempre motiu de discussió entre les formacions polítiques és la llei qualificada del règim electoral i del referèndum. També tornarà a centrar el debat a la cambra una altra llei qualificada, en aquest cas la de transparència i accés a la informació pública.

En alguns casos, els textos arriben a l'hemicicle des del Govern. En aquest sentit destaquen la modificació de la llei de serveis de confiança electrònica i la de creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge. Un organisme, que segons els impulsors, hauria de donar resposta a la problemàtica sobre el preu dels lloguers i l'accés a un habitatge digne a un preu raonable. Una situació molt agreujada amb la crisi sanitària, social i econòmica de la pandèmia.

Per aquesta raó, tant l'executiu com el Consell General hauran de tractar també les mesures excepcionals que s'han instaurat en l'àmbit econòmic, que intenten actualment donar resposta a les empreses i als treballadors més afectats per la Covid-19.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

Escaldes-Engordany impulsa un grup de treball per abordar la gestió de la vall del Madriu Sant Julià aposta pel comerç local i el producte de Km 0