El 2023 serà l'any Canòlich

www.andorradifusio.ad

S'inicia al 2023 l'any Canòlich, any que commemora els 800 anys de la trobada de la Mare de Déu de Canòlich. El comú de Sant Julià i l'arxiprestat de les Valls d'Andorra, organitzen activitats de diferents àmbits per celebrar la fita.

El programa constara d'activitats de 5 àmbits diferents; religioses com conferències marianes i l'aplec, culturals com la publicació del llibre de Canòlich, exposicions i conferències, esportives com una cursa popular o trofeus, educatives com una guia didàctica, un concurs de dibuix o un concurs de redacció, i socials com el pelegrinatge de la gent gran al santuari i el dinar de germanor. Les activitats, repartides els primers mesos de l'any, s'anunciaran a través del web de la parròquia i de les xarxes socials. La celebració culminarà amb l'aplec l'últim dissabte de maig. 

Mossèn Pepe Chisvert, rector de Sant Julià de Lòria, ha explicat que: "Tornar a reviure aquesta experiència, viscuda per aquells pastors que van trobar la talla, més enllà de si és una llegenda. 800 anys després d'aquell moment continuem vivint, celebrant i gaudint d'aquesta festa".

El logo de la celebració incorpora per primera vegada una imatge de la Mare de Déu de Canòlich com a símbol de l'acte religiós i cultural. Fusiona els elements més significatius de l'esdeveniment com són la verge, la parròquia laurediana i els 800 anys de celebració. 

Mireia Codina, cònsol menor de Sant Julià de Lòria, ha afirmat que pensen valorar molt més que al llarg de l'any passin coses, "que ens vagin portant a la reflexió, que ens vagin portant a un record i a preparar-nos pel gran dia".

L'objectiu del programa és reviure els 800 anys de la trobada i de totes les experiències i vivències que han girat entorn a la Mare de Déu de Canòlich

Informa: Neus Vila

Comparteix:

L'assetjament i els riscos d'internet són els temes principals de les xerrades de prevenció de la policia a les escoles  Èxit del vehicle d'ocasió davant la manca d'estoc i l'increment de preus