El 2050 la temperatura màxima més elevada serà sis graus superior a l'actual

www.andorradifusio.ad

El 2050 Andorra tindrà un clima semblant al de San Marino. La temperatura mitjana augmentarà més de dos graus i la màxima més elevada serà de gairebé sis graus superior a l'actual. És la conclusió d'un estudi d'un grup d'investigació de l'Escola Politècnica Federal de Zuric que ha calculat el clima d'aquí trenta anys de 520 ciutats en comparació amb les que hi ha  en l'actualitat.

En trenta anys Andorra experimentarà un canvi en el seu clima que serà similar al que té San Marino actualment. La temperatura mitjana pujarà 2,7 graus i la màxima més elevada serà gairebé 6 graus superior a l'actual.

És una previsió que el grup d'investigadors suís Crowther Lab ha publicat després d'utilitzar models climàtics i previsions sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El grup d'autors afirmen que les previsions es basen en una concepció conservadora de l'evolució de les emissions i que inclouen la seva estabilització i el desenvolupament de noves estratègies per promoure'n la reducció.

L'estudi aporta dades d'altres ciutats. A Madrid, per exemple, el 2050 el clima serà similar a l'actual de Marràqueix, el d'Estocolm al de Budapest i el de Moscou al de Sofia.

Pel que fa al clima de Barcelona, els autors conclouen que s'aproximarà molt al de la ciutat australiana d'Adelaida. La capital catalana passarà de tenir una temperatura mitjana de 16 graus a una de més de 18, com la que actualment hi ha a Múrcia.

La manca de canvi d'actitud de la gent envers el canvi climàtic és una de les motivacions dels investigadors per portar a terme el projecte.

Un treball que preveu que el 77% de les ciutats del món podrien experimentar un augment notable de les temperatures i que el 22% tindrà, probablement, un clima que no existeix en l'actualitat en cap gran població del planeta.

Informa: Oliver Jaén

Comparteix:

La Massana ofereix rutes cicloturistes gratuïtes durant l'estiu Dos germans ingressen a la presó acusats d'escoltes il·legals i pornografia infantil