25 hotels no haurien obert sense les quotes d'estiu

www.andorradifusio.ad

Jordi Pujol ha explicat als micròfons de l'Obert per vacances aquest dimarts al matí que, sense les quotes d'estiu, 25 hotels no haurien pogut obrir. Amb tot, explica que esdeveniments com el de la Copa del món de BTT són positius per tenir bones ocupacions a l'estiu.

De fet, la darrera setmana es va arribar per sobre del 50%, tot i que encara no s'assoleixen xifres prepandèmia.

Sobre la previsió de juliol explica que estan en xifres similars a les de l'any 2015, però encara estan una mica lluny de les de 2018 i 2019. No obstant això, assegura que l'ocupació, de moment, "només són previsions" perquè han passat 12 dies d'aquest mes. 

El problema principal continua sent trobar personal, tant qualificat com no, i que els horaris i salaris, així com l'increment del cost de la vida a Andorra, són les traves principals a l'hora de contractar.

Ara bé, es valora que les quotes a l'estiu han donat bons resultats i que caldria mantenir-les. "Després de la pandèmia ens esperàvem començar una mica més avall. Les sensacions són positives i el que queda de juliol i agost ens fa ser més optimistes. També ens ha ajudat quedar-nos els treballadors d'hivern. Aquests 1.100 treballadors de menys serien 25 establiments que no obriríem."

Esdeveniments com el Cirque du Soleil, la Copa del món de BTT i l'Andorra Tast ajuden a tenir una bona ocupació. Pujol espera que aquest últim tingui continuïtat.

Informa: Judith Sáez - Oriol Lara
Imatge: Arxiu RTVA

Comparteix:

El Consell General allarga el calendari per aprovar lleis Avís groc per temperatures altes