2.600 persones obtenen la targeta d'aparcament de la capital des de l'eliminació de la primera mitja hora gratuïta

www.andorradifusio.ad

A principi d'any, el Comú d'Andorra la Vella eliminava la primera mitja hora gratuïta als aparcaments comunals per a tots aquells que no disposessin de la targeta PK. L'objectiu era incentivar-ne el l'ús i descongestionar el centre de vehicles. Des d'aquell moment se l'han fet 2.600 persones però la ciutadania diu que no ha notat millores en el trànsit.

Molts dels ciutadans constaten que continua el col·lapse en el centre de la ciutat. "Hi ha més gent mal aparcada, més col·lapse de gent", fet que en hores puntes circular suposi tot un mal de cap". "Quan aneu a agafar els nens a l'escola i proveu de moure-us per la ciutat".

I és que els vehicles continuen sent grans protagonistes dels carrers de la capital. Malgrat l'eliminació de la mitja hora gratuïta als pàrquings comunals per reduir la mobilitat, evitar embussos o fomentar el transport públic, la gent ho té clar: "No hi ha hagut gaire millora".  I constaten que  "els pàrquings estan gairebé sempre plens", a més alguns expliquen que l'ús dels pàrquings per  fer actitivtats afecta molt. "Afecta més que utilitzin els pàrquings comunals per fer activitats on Andorra la mobilitat és molt reduïda i no hi ha gaires pàrquings".

 

Ara bé, des de la corporació informen que s'han acomplert les previsions. De fet, han lliurat al voltant de 2.600 targetes d'aparcaments des del gener: 2.200 per a persones físiques i 400 per a empreses.

A dia d'avui hi ha 17.400 PK operatives. El preu per aparcar una hora són 2 euros. Amb la targeta, la primera és gratuïta i a partir de la segona costa 80 cèntims.

Informa: Judith Sáez
Imatges: David Moreno

Locució: Laura Massegú

Comparteix:

El PS de la capital creu que l'eliminació de la mitja hora gratuïta als aparcaments ha empitjorat la mobilitat Augmenten les operacions estètiques entre els joves a causa de les xarxes socials