En el 30 aniversari de la Constitució es descobrirà el passadís secret entre parlaments 

www.andorradifusio.ad

Els actes de la Constitució donaran l'oportunitat de descobrir el passadís secret entre la Casa de la Vall i el Consell General, on hi haurà una exposició. Per celebrar els 30 anys de l'aprovació del text, s'han preparat tres accions, una d'elles que el joves escriguin amb les seves paraules la Carta Magna.

Aquest serà l'any en què el Consell General celebrarà plenament els actes de la Constitució amb una jornada de portes obertes, visites gratuïtes i la il·luminació de l'edifici al vespre amb els colors de la bandera. En el dia festiu tampoc faltarà l'esbart, la ballada de sardanes i el concert de l'ONCA.

A més, aquest any es podrà descobrir el passadís secret entre la Casa de la Vall i el nou parlament per entendre l'evolució de la institució. La síndica general, Roser Suñé, manifesta que hi haurà una comparació dels espais de la Casa on "es comparen fotografies antigues amb fotografies actuals per anar veient com ha anat evolucionant".

En l'any en què se celebren 30 anys de la Carta Magna, la Sindicatura ha programat tres accions al llarg de l'any. Amb la voluntat que els joves s'impliquin en el text, ha posat un repte als alumnes de batxillerat de l'Escola Andorrana: reescriure'l amb les seves paraules. 

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, esmenta que servirà per "interpretar-lo i transcriure amb paraules potser en alguns casos molt més properes o molt més amenes a la que pugui tenir accés qualsevol ciutadà". D'aquesta manera, creu que s'ha fet molt bona feina i que això "donarà molt de si".

De cara al mes de maig, la segona acció s'ha encomanat a l'ENA, la representació del procés constituent. La tercera anirà a càrrec d'Andorra Recerca i Innovació, la publicació d'alguns llibres sobre qüestions polítiques i històriques. Així tanca el mandat la Sindicatura esperant que la voluntat d'implicar la ciutadania es perllongui. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Compte enrere per a l'obertura del casino: aquest és l'aspecte per dins a hores d'ara El Govern expedienta quatre empreses de la construcció per irregularitats