Prop de 3.700 residents espanyols han votat a l'ambaixada en les eleccions generals

www.andorradifusio.ad

No s'ha arribat a les xifres esperades. Finalment, han estat prop de 3.700 els residents espanyols que han votat a l'ambaixada per a les eleccions generals d'aquest diumenge. S'han pogut veure cues tots els dies ja que només hi havia una urna.

Aquest dijous ha estat l'últim dia perquè els residents espanyols poguessin votar a l'ambaixada per a les eleccions de les corts d'aquest diumenge 23 de juliol.

Un cop tancada l'urna, s'enviaran els vots a Madrid des d'on seran distribuïts a les meses electorals. Estaven cridats a votar 23.5000 residents i en ser el primer any en què en unes generals no era necessari el vot pregat, es preveia que votarien 5.000 persones.

Finalment no s'ha arribat a les xifres esperades i acabaran votant més de 3.690 persones, un miler dels quals a través del vot per correu. Tot i això, al llarg d'aquests dies s'han vist cues per votar a l'ambaixada d'Espanya. Així ho ha declarat el cònsol d'Espanya al Principat, Jorge de Orueta, que ha assegurat que han estat desbordats per l'afluència de gent. "Amb una única urna hem arribat a tenir entre 84 i 85 vots per hora. La cua ha estat a l'interior, amb aire condicionat i també hem posat aigua, això ha permès que la gent pugui votar en condicions més normals."

Imatges: Anna Romagosa
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

Escaldes-Engordany decora algunes zones amb banderoles de tela per la festa major Els viatges en transport públic augmenten un 70% en un any i s'utilitzen 4.000 vehicles menys al dia