ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Entre 40 i 50 euros de despesa mitjana en petards

www.andorradifusio.ad

Amb la revetlla de Sant Joan arriba la tradició més sorollosa, la dels petards. Aquesta nit moltes famílies cremaran una mitjana d'entre 40 i 50 euros amb tot tipus de pirotècnia en una nit màgica. 

Les persones que els compren expliquen que ho fan perquè els agrada "el soroll" i per celebrar "una nit màgica". Ho han convertit en una tradició que aquest any ha tornat a agafar força després de dos anys més marcats pels efectes i restriccions de la pandèmia. Els botiguers tenen la impressió que han "treballat més". "La gent té més ganes de festa perquè després de la pandèmia és el primer any en què ens sentim més lliures", assegura Sara Salamanca, de Piro Prat.

Xinos, fonts de llum, tot tipus de bitxos en forma de petard i pels més grans, els trons que cada vegada sonen més fort. Els venedors xifren la depesa mitjana "en uns 40 o 50 euros".

Seguint els consells de protecció civil, cal recordar no agafar els petards amb les mans i allunyar-los del cos i la cara, no llançar-los prop d'aglomeracions de persones ni zones boscoses i, si el petard no s'encén, no tocar-lo durant mitja hora i remullar-lo per precaució. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges. Nil Forcada
Locució: Judith Sáez

Comparteix: