400 donacions, l'objectiu de la nova campanya de la Creu Roja amb l'Escola Andorrana

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja i l'Escola Andorrana organitzen la cinquena campanya de donació de sang. Serà entre l'1 i el 3 de febrer al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. La voluntat és augmentar el nombre de donants. 

El Banc de Sang i Teixits té les reserves molt baixes. Des de la pandèmia les donacions han anat disminuint de manera generalitzada i fan un crit d'alerta. Així ho ha manifestat el secretari general de la Creu Roja, Joan Saurí. "A Catalunya es necessiten 260.000 bosses a l'any. És molt. Nosaltres n'aportem 1.500. La sang no la podem fer de cap altra manera que no sigui per una extracció amb donacions altruistes."

L'objectiu és arribar a les 400 donacions. També, augmentar el nombre de nous donants perquè en el darrer any van caure en picat. Totes les persones entre divuit i setanta anys poden donar sang. Els homes, quatre vegades l'any i les dones, tres. 

Donar sang és donar vida. Els alumnes de l'escola andorrana de segona ensenyança ho han après en aquest últim mes i seran clau en aquesta propera campanya. 

La campanya serà entre l'1 i el 3 de febrer al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. S'aconsella demanar cita prèvia abans de desplaçar-s’hi a www.donarsang.gencat.cat.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Cristina Fidalgo

Comparteix:

1.700 alumnes del sistema francès s'han quedat sense classe  Conxita Marsol, sobre les eleccions: 'Jo no plegaré del comú per anar a tancar una llista'