Els 600 anys del Consell de la Terra marcaran la celebració del dia de la Constitució

www.andorradifusio.ad

El Consell General aposta un any més per donar a conèixer la història d'Andorra als actes del dia de la Constitució i a dirigir-se tant a públic adult com a nens i famílies. El actes per commemorar el 26è aniversari de la Constitució inclouen un espectacle infantil i un de dansa tradicional i visites guiades al Consell General i Casa de la Vall.

Un any més el Consell General i la Casa de la Vall obriran les portes per commemorar el 26è aniversari de la Constitució. Ho faran a partir de la tarda del dimecres 13 i el matí del 14 amb visites guiades.

Enguany, la jornada tindrà a més una important efemèride per celebrar, els 600 anys del Consell de la Terra. La subsíndica Mònica Bonell ha destacat la participació de les assocacions a l'hora de portar propostes per celebrar aquest aniversari.

Els actes aniran destinats tant a infants el dia d'abans com al general el mateix dia 14. Per als mes petits, Olga Armengol i Mercè Canals han creat "Fa 600 anys", una obra protagonitzada per dues nenes que expliquen el Consell de la Terra i l'evolució fins avui. Canals vol "fer arribar a tothom, també als nens, què hem sigut aquests 600 anys d'una manera amena i divertida".

També s'hi representarà un espectacle protagonitzat per l'Esbart Laurèdia amb una trentena de ballarins implicats i música del Pont d'Arcalís. Jaume Torra, el director de l'esbart, indica com"mitjançant les danses tradicionals escenifiquem la creació i evolució del Consell de la Terra fins els nostres dies".

Per tancar els actes, se celebrarà una recepció institucional al Consell General amb el discurs del síndic.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

Jocs SA presenta un recurs al Consell Regulador del Joc pel casino El web agenda.ad registra 230.000 consultes el 2018