6.000 alumnes canten El Gran Carlemany plegats per celebrar el 25è aniversari de la Constitució

www.andorradifusio.ad

La constitució fa un quart de segle i en una data tan destacada el Govern vol que la commemoració arribi a tota la societat, incloent-hi els més petits.

La cita era a les 4 de la tarda. A aquella hora els centres de primera ensenyança i maternal de tots els sistemes educatius s'han volgut afegir als actes de celebració interpretant el Gran Carlemany. A l'escola andorrana de la capital uns 400 alumnes, entre 3 i 12 anys, s'han congregat al patí per cantar plegats l'himne. També a l'escola francesa i a la resta de centres. Una iniciativa del Govern, molt ben acollida per totes les escoles. "Molt content per una activitat que treballa valors, que demostra que a l'escola hem d'anar més enllà de tan sols aquells temes més acadèmics o de preparació d'un professional. Formem ciutadans", explicava el ministre d'Educació, Eric Jover, content per haver aconseguit que s'hi sumin els tres sistemes educatius.

El 25è aniversari de la Carta Magna requeria una celebració especial, sobretot per a les generacions més joves, les que han nascut en una Andorra constitucional. "Hi ha un sentiment de canvi de generació" amb els alumnes, explica el director de l'escola andorrana d'Andorra la Vella, Bruno Bartolomé.

En total 6.000 alumnes s'han afegit a la cantada simultània des dels seus centres. Durant la setmana els escolars també han treballat aspectes com els articles de la Constitució relacionats amb les persones i l'educació. Tota la feina ha quedat recollida en els murals i exposicions que des d'avui es mostren als centres escolars.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Cristina Jubete / Anna Ginestà

Comparteix:

RTVA estrena dimecres el documental que explica el rerefons del procés constituent: "A tres bandes" Juan Carlos García Hoyuelos presenta a Andorra els seus poemes traduïts per reivindicar drets lingüístics