7.000 persones s'han inscrit el primer dia a la plataforma per rebre la vacuna contra la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La plataforma d'inscripcions per vacunar-se contra la Covid-19 ja ha rebut 7.000 sol·licituds. Un miler d'aquestes corresponen a persones de més de 71 anys, segons ha detallat el ministre de Salut Joan Martínez Benazet.

Joan Martínez Benazet també ha dit que s'està pendent de resoldre els tràmits de transport perquè arribin les primeres vacunes d'AstraZeneca.

Precisament, sobre el proveïment de vaccins, el ministre portaveu ha insistit que el Principat ho està fent per les vies concertades internacionalment i que són les tres ja conegudes: a través dels Estats veïns, França i Espanya, i a través del projecte COVAX.

D'aquí que s'hagin rebutjat ofertes d'intermediaris, que no n'asseguraven l'eficàcia, tot i reconèixer que els agradaria que n'arribessin més. 

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha assegurat que al Govern "no el pot complaure" el retard en el subministrament de les vacunes i que "no estem satisfets amb el ritme d'arribada".

L'executiu també ha autoritzat les reunions de sis persones en l'àmbit laboral, però ha demanat que es mantingui la restricció de quatre en l'àmbit privat.

Ho fa després de fer públiques unes dades sanitàries que segueixen la tendència cap a l'estabilització dels últims dies. De fet el nivell de perill se situa en 4 pel que fa a l'ocupació de l'UCI però baixa a 1 o 2 en la resta d'elements que qualifiquen la situació sanitària.

A més, ha donat llum verd al decret que regula el confinament temporal per a aquelles persones que arribin a Andorra procedents del Brasil, Sud-Àfrica i altres zones que Salut pugui considerar de risc. Hauran de presentar una prova negativa no anterior a 72 hores i complir una quarantena de 14 dies.

Mentrestant, les darreres 24 hores s'han registrat 36 casos més de coronavirus. Ja són 10.775 els totals des de l'inici de la pandèmia, mentre que el nombre de casos actius ha patit un petit repunt respecte als dies anteriors i se situa en 346. La taxa de reproducció és 0,83.

A l'hospital la situació es manté igual que ahir, amb 10 pacients a planta i 7 a l'UCI, 6 dels quals amb ventilació mecànica. Pel que fa a la població escolar, no hi ha cap aula confinada i només una en vigilància activa parcial. Martínez Benazet ha assenyalat que el cribratge escolar s'ha ampliat i ara també s'inclouran els alumnes a partir de 10 anys.

Torna a veure la roda de premsa sobre la Covid-19 d'aquest dimecres:


Informa: Laura Massegú-Neus Toro-Jordi Domingo
Imatge: Albert Refart-Arxiu RTVA

Comparteix:

Camp nega la venda de forfets a esquiadors de fora Encamp acollirà una comèdia sobre l'existència i supervivència de l'home i el mico