746.500 visitants al gener, xifra un 17% major que fa un any

www.andorradifusio.ad

La recuperació del moviment turístic es va consolidant. De fet, se superen xifres d'abans de la pandèmia. El país va rebre al gener prop de 746.500 visitants, un 17% més respecte de fa un any. Creixen els turistes que venen de països llunyans, mentre que l'esport i les compres són els motius principals de visita.

Tot i que el nombre d'excursionistes i turistes és similar, són més els que pernocten, unes 3 nits de mitjana. La immensa majoria ho fa en hotels i apartaments turístics, sobretot de Canillo i parròquies centrals. El primer mes de l'any han augmentat les visites de turistes de procedències llunyanes, mentre que la dels francesos ha disminuït.

El motiu principal dels visitants és practicar esport i fer compres, tot i que també hi ha qui ve per visitar familiars i amics i que estan atrets per les aigües termals. Al Principat, però, venen menys famílies i persones que viatgen soles.

Pel que fa a l'entrada de vehicles, al gener van ser prop de 343.000. Augmenta en general, malgrat que són menys els que ho han fet per la frontera del Baladrà. Creix sobretot l'entrada de vehicles pesants destinats al transport de persones i mercaderies.

Informa: Redacció
Locució: Maria Vilariño

Comparteix:

El CAEE és l'equipament cultural més visitat al llarg del 2022 La població continua pujant i se situa en 81.565 persones