86.148, el número del premi gros de la loteria espanyola

www.andorradifusio.ad

El premi gros del sorteig extraordinari de Nadal de la loteria espanyola, en el qual hi participa molta gent del país, ha sortit tres minuts abans d'un quart d'una del migdia i s'ha venut principalment a Madrid.

És el 86.148. El dècim amb aquest número és premiat amb 400.000 euros. S'ha venut en concret a l'estació d'Atocha, i a Las Palmas de Gran Canària.

El segon premi, el 72.119 i dotat amb 125.000 euros per dècim, ha estat cantat a tres quarts i tres d'onze i s'ha venut íntegrament a la localitat biscaïna de Basauri.

Catalunya ha rebut una bona picossada del tercer premi, que ha estat per al 19.517. Dotat amb 50.000 euros per dècim, s'ha venut a les localitats barcelonines de Calella i Granollers, a més de Badajoz, Almeria i València.

Els quarts i cinquens premis han estat molt repartits. Una sèrie d'un dels quarts, el 42.833, s'ha venut a Sort, localitat que també ha estat esquitxada amb un cinquè premi.

Al voltant de la loteria de Nadal sempre hi ha molta superstició

L'elecció del número del dècim acostuma a estar relacionada amb supersticions i dates assenyalades. Enguany els més venuts han estat, per exemple, els que coincideixen amb la data d'inici de l'erupció del volcà Cumbre Vieja a la Palma, el 19.921, i el dia en què va començar el temporal Filomena que va deixar grans nevades a Madrid, el 80.121. Tanmateix, els números acabats en 5, 7 i 13 continuen tenint èxit.

El sorteig extraordinari d'aquest any reparteix més de 2.400 milions d'euros en premis, 8 milions més que l'any passat. Segons la legislació espanyola, l'Agència Tributaria es queda el 20% dels premis superiors a 40.000 euros.

El sorteig ha recuperat enguany el públic al Teatre Reial de Madrid, on l'aforament ha estat limitat a la meitat. L'ús de la mascareta també ha estat obligatori en tot moment, també per als nens i nenes del col·legi Sant Ildefons, que tan sols se l'han pogut treure per cantar els números premiats.

Informa: Oliver Jaén/Joan A.Sarmiento

Comparteix:

Els arquitectes demanen una diagnosi exhaustiva de la situació de l'habitatge i els pisos buits L'UdA recull uns 100 quilograms de productes de primera necessitat per al Banc d’Aliments de Càritas