ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un 90% dels afiliats de la Unió Sindical d'Andorra són del sector privat

www.andorradifusio.ad

La Unió Sindical no ha organitzat cap acte per aquest 1 de maig, sobretot, per les restriccions imposades per la pandèmia. Tot i això, les reivindicacions per defensar la figura del treballador i la treballadora no s'aturen. Un 90% dels 1.500 afiliats de la Unió Sindical són empleats del sector privat. Així ho ha explicat Gabriel Ubach, que assegura que volen obrir-se més als treballadors del privat, tot i que hi ha moltes reticències a implicar-se.

La Unió Sindical d'Andorra no fa cap acció reivindicativa durant aquest dia del treballador, a causa sobretot de la pandèmia. Però al mateix temps fa un balanç més aviat positiu de l'evolució d'aquest col·lectiu que va néixer fa prop de 20 anys.

En aquest temps han passat de ser un sindicat que aplegava, fonamentalment, funcionaris, a fer que hi hagi uns 1.350 afiliats del sector privat dels 1.500 que tenen.

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, ha detallat que apleguen treballadors del comerç, l'hostaleria, la sanitat o la construcció. En aquest sentit, considera que "ens estem obrint bastant a sectors clau de l'economia andorrana".

Ubach, però, ha dit que encara hi ha moltes reticències entre els treballadors a adherir-s'hi i a liderar. En part per por però també perquè la vida cada cop és més complicada per als treballadors.

Segons ha assenyalat Ubach, cada vegada la gent pensa més a arribar a final de mes, i això provoca que "la defensa dels drets col·lectius passi a ser una utopia". "Els treballadors pensen més a defensar els drets particulars a dintre de l'empresa, que no els col·lectius".

Finalment, ha conclòs que estem assistint, també al Principat, a una creixent precarització de la societat i que la classe mitjana sembla abocada a la desaparició, cosa que fa tan necessari, o més que mai, l'existència dels sindicats.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

3.210.184.142