El 90% de les quotes de temporers d'estiu ha estat per a repetidors

www.andorradifusio.ad

L'ampliació de quotes de treballadors temporers d'estiu satisfà el sector hoteler, que podrà cobrir totes les necessitats. Així ho creu la Unió Hotelera que no preveu que s'esgotin. El director de la patronal assegura que el 90% de la primera tanda de quotes correspon a repetidors i les noves s'obren a nouvinguts. Tot plegat fa augurar una bona temporada d'estiu amb ocupacions que s'acosten a les prepandèmiques i amb tots els hotels de temporada oberts. 

La guerra a Ucraïna i la crisi fa que molts optin per destins propers, fet que pot ser beneficiós per al país. Així ho preveu la Unió Hotelera, que veu com el ritme de reserves d'estiu creix a bon ritme. Per això ha demanat ampliar les quotes de treballadors d'estiu ja esgotades i atorgades majoritàriament a repetidors de l'hivern. Possibilitat que ha estat clau per cobrir plantilles.

Les 400 noves hauran de cobrir altres necessitats i seran més complicades de trobar. 

"Anar a buscar algú quan al seu país és hivern o quan pot anar a un destí de platja hauria estat molt més complicat. De fet, estic segur que no hauríem cobert ni la meitat dels 700 llocs de treball. Crec que 500 o 600 són renovacions dels que teníem a l'hivern. Al final el que estem oferint és també estabilitat".

Jordi Pujol,director de la Unió Hotelera

La problemàtica de l'habitatge a l'estiu és menor i molts d'aquests treballadors estaran allotjats als hotels. Tornarà això sí amb la temporada d'hivern. Per això creuen que aquest sistema de quotes d'estiu i hivern ha de permetre estabilitzar el treballador

"No és el mateix fer un contracte per un pis de 4 mesos que de  d'un any i mig i, fins i tot, de 2 o 3 anys. Quant a preu és el mateix, però quant a contractes i fiances és molt més fàcil. I, de retruc, per aquests temporers és molt millor i els dona tranquil·litat".

Pujol també ha avançat que al juny es comencen a recuperar reserves hoteleres amb la vista posada a partir de Sant Joan que marcarà l'inici de la temporada d'estiu. 

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

La 38a Universitat d'Estiu i Tardor tractarà un decenni marcat per la Covid-19 i la guerra d'Ucraïna El Consell d'Europa detecta insuficiències en la lluita contra la violència de gènere a Andorra