95.320 vehicles el 2022, un 2,3% més respecte del 2021

www.andorradifusio.ad

El parc automòbil continua creixent. L'any passat va seguir la tendència a l'alça dels darrers nou anys. El 2022, en concret, es va tancar amb 95.320 vehicles, el que suposa un creixement de més d'un 2%. Dues terceres parts del parc són turismes.

Els turismes són, precisament, els vehicles que més s'han incrementat l'any passat, seguits de les motocicletes i ciclomotors i camions i camionetes. 

Quant al tipus d'energia, els de gasolina són els que més creixen, mentre que els de gasoil, tot el contrari, baixen. Estadística destaca l'augment dels vehicles híbrids i 100% elèctrics, tot i que encara no suposen ni l'1% del parc automòbil. Un parc que cada vegada és més antic, amb una mitjana dels vehicles de més de 15 anys. 

D'altra banda, el 2022 es va tancar amb prop de 53.500 persones amb permís de conduir. Aproximadament vuit de cada deu persones majors d'edat disposen del carnet i destaca l'augment dels usuaris de més de 60 anys.

Informa: Redacció

Comparteix:

Els veïns de l'edifici esquerdat no tornaran fins d'aquí uns dies Alguns intents de furt a sucursals bancàries aquest dilluns a la matinada