ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'abonament pel bus gratuït s'activarà dijous per començar l'1 de juliol

www.andorradifusio.ad

La gratuïtat del transport regular de viatgers començarà l'1 de juliol com havia previst el Govern i l'abonament es podrà activar a partir d'aquest dijous.

El Govern ha consensuat amb les empreses concessionàries l'entrada en funcionament del bus gratuït, que començarà l'1 de juliol. Els abonaments es podran activar a partir d'aquest dijous, a través de la app Mou_T_B i a l'Estació Nacional d'Autobusos si es vol tenir una targeta física, que tindrà un preu de 3 euros retornables.

El bus gratuït s'iniciarà amb una prova pilot que durarà fins al 31 de desembre i les concessionàries cobraran 30 euros mensuals cada vegada que l'usuari faci ús de la targeta per primera vegada.

Aquest és l'acord a què s'ha arribat amb Autocars Nadal i Coopalsa, que rebran un primer pagament a primer de mes amb la previsió històrica de clients i un segon al final en què es reajustarà la compensació en funció dels viatgers finals.

El Govern espera que el bus gratuït sigui un èxit i preveu augmentar les freqüències en cas que sigui necessari, ha dit el secretari d'Estat d'Economia i Empresa, Èric Bartolomé.

Podran adquirir l'abonament gratuït els residents entre 3 i 64 anys i si ja se'n disposa d'un altre s'haurà de renovar. Bartolomé ha avançat que es podria fer una prova pilot per unir les dues valls si hi ha una demanda real.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Paixà
 

Comparteix: