L'abonament pel bus gratuït s'activarà dijous per començar l'1 de juliol

www.andorradifusio.ad

La gratuïtat del transport regular de viatgers començarà l'1 de juliol com havia previst el Govern i l'abonament es podrà activar a partir d'aquest dijous.

El Govern ha consensuat amb les empreses concessionàries l'entrada en funcionament del bus gratuït, que començarà l'1 de juliol. Els abonaments es podran activar a partir d'aquest dijous, a través de la app Mou_T_B i a l'Estació Nacional d'Autobusos si es vol tenir una targeta física, que tindrà un preu de 3 euros retornables.

El bus gratuït s'iniciarà amb una prova pilot que durarà fins al 31 de desembre i les concessionàries cobraran 30 euros mensuals cada vegada que l'usuari faci ús de la targeta per primera vegada.

Aquest és l'acord a què s'ha arribat amb Autocars Nadal i Coopalsa, que rebran un primer pagament a primer de mes amb la previsió històrica de clients i un segon al final en què es reajustarà la compensació en funció dels viatgers finals.

El Govern espera que el bus gratuït sigui un èxit i preveu augmentar les freqüències en cas que sigui necessari, ha dit el secretari d'Estat d'Economia i Empresa, Èric Bartolomé.

Podran adquirir l'abonament gratuït els residents entre 3 i 64 anys i si ja se'n disposa d'un altre s'haurà de renovar. Bartolomé ha avançat que es podria fer una prova pilot per unir les dues valls si hi ha una demanda real.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Paixà
 

Comparteix:

Les noves oportunitats per estudiar i treballar centren la trobada dels joves amb el Govern sobre l'acord amb la UE Bartolomé planteja activar el projecte del tren a Andorra si Catalunya finalment veu viable la connexió ferroviària