ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L’absència de temporals de neu al desembre permet l’arribada d’un 40% més de visitants francesos

www.andorradifusio.ad

L’any va acabar amb un increment considerable del flux d’entrada provinent de França. Una pujada que mostra la transcendència de mantenir obert l’accés per la frontera nord. Gràcies a això, desembre va tancar amb més arribades a Andorra, tant de vehicles com de persones.

El passat mes de desembre l’absència de temporals de neu rellevants va permetre mantenir oberts els accessos a Andorra pel Pas de la Casa, cosa que no va passar el 2017.

Això s’ha traduït en un increment important del nombre de visitants arribats del veí del nord. Increment de més de 40 punts que ha ajudat a tancar en verd el balanç de l’últim mes del 2018.

Les dades no són més positives perquè per la frontera sud, que multiplica per quatre el volum d’entrada de la francoandorrana, han acabat venint menys persones. Paradoxalment, doncs, el mateix factor que ha permès millorar les xifres de visitants francesos, la manca de nevades, és el que ha fet baixar l’afluència per l’altre costat.

Tot plegat, òbviament, s’ha vist reflectit també en l’entrada de vehicles, on l’augment del trànsit provinent de França encara ha estat més destacable. El desembre ha registrat més de 50 punts de diferència entre un any i un altre.

Com en el cas dels visitants, això fa enfilar la dada global d’entrada de vehicles prop de nou punts. El descens del volum de trànsit per la frontera del riu Runer ha estat, en paral·lel, pràcticament de cinc punts.

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: