L'acord d'associació, un desafiament per a la CASS

www.andorradifusio.ad

L'acord d'associació, en cas que entri en vigor, serà un repte per a la CASS. El més gran, coordinar-se amb la resta de 27 estats membres de la Unió Europea. Ara bé, es preveu que en el dia a dia de l'activitat no ha de tenir impacte. 

Ha estat una de les grans notícies del 2023: el tancament de les negociacions amb Brussel·les. Un acord, el d'associació, que tindrà un impacte al país i també a la CASS, encara que el seu president, Marc Galabert, deixa clar que "el dia a dia serà bastant similar." 

Ara bé, el principal cost d'adaptació arribaria per coordinar-se amb els 27 estats membres de la UE. La seguretat social s'encabeix en la lliure circulació de persones. Un àmbit per al qual la Unió Europea ha donat una moratòria de 2 anys per adaptar-s'hi i en aquest temps desapareixerien els acords bilaterals i els volants mèdics

"Cal que quedi clar que aquesta substitució del volant mèdic per una possible targeta sanitària europea es té en casos d'urgència i la reciprocitat també serà en casos d'urgència"
Marc Galabert, president de la CASS

Pel que fa a la digitalització de l'entitat, serien cinc anys els que la CASS tindria per acabar el procés.

Informa: Redacció
Imatges: Ricard Tenza

 

Comparteix:

Les drogues marquen les detencions  2024 s'estrena amb la pujada del salari mínim