L'acord amb la UE permetrà un millor control de la immigració

www.andorradifusio.ad

El Govern insisteix que la immigració serà més selectiva i controlada amb l'acord d'associació amb la Unió Europea. A Ràdio Nacional, Landry Riba ha afirmat també que s'ha de regular més les professions liberals.

Sobre les negociacions amb Brussel·les, el Secretari Estat Afers Europeus creu que "d'imposar alguna cosa ens haurien imposat la lliure circulació. En cap cas ens haguessin imposat un règim de quotes més conservador que el que tenim ara i un sistema de verificació d'antecedents penals. No hi ha un altre cas com aquest en el mercat interior".

Landry Riba assegura que les quotes amb la Unió Europea serien molt més restrictives que ara. "Passem de 2.033 autoritzacions en el sistema actual. Podríem passar a 354 amb el sistema negociat amb la UE. Per les quotes. Per tant, estem parlant de 5,5 vegades menys".

"Tenim un temps i és el compromís del Govern fins a l'eventual entrada en vigor de l'acord però després hem negociat 3 anys suplementaris per poder fer tota la regulació interna necessària que sigui compatible amb el dret de la UE però que permeti protegir els nostres professionals liberals".

Landry Riba, secretari d'Estat d'Afers Europeus

Creu també que el Govern ha de passar a una segona fila en l'explicació de l'acord i que "ràpidament hem d'intentar que aquesta informació la tinguin, la coneguin i la dominin perfectament altres sectors. No necessàriament actors del món polític sinó també actors del món més social, econòmic, mitjans de comunicació i que es pugui parlar de l'acord sense que nosaltres estiguem a la taula", conclou Riba.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Un camió bolcat a la CG3 col·lapsa la Massana RTVA escull el comitè d'empresa