L'ACU investiga el cas d'una immobiliària que oferia habitacions per llogar a Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

L'ACU investiga el cas d'una immobiliària del país que a través del web oferia el lloguer d'una habitació a Escaldes-Engordany. Considera que podria ser constitutiu de delicte i ha demanat explicacions al Col·legi d'Agents Immobiliaris. A més, ho posarà en coneixement del raonador i del Govern. El cas va arribar a RTVA a través d'una denúncia ciutadana.

La manca d'habitatges de lloguer i el consegüent encariment dels que surten al mercat provoca que persones amb escassos recursos hagin de fer servir altres vies, com ara llogar una habitació. És una pràctica habitual, tot i que des de l'ACU no es tenia coneixement d'ofertes similars a través d'una immobiliària.

L'anunci es podia veure fins dimarts al web d'una coneguda immobiliària del país, tot i que aquest dimecres ja ha estat retirat.

S'oferia una habitació a Escaldes-Engordany, de 9 metres quadrats, moblada, sense cuina i amb despeses de calefacció incloses per 227 euros mensuals.

L'oferta podria ser constitutiva d'una pràctica que l'ACU considera il·legal i per això ha demanat una explicació al Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris. Vol que des de l'AGIA especifiquin si tenien constància del fet i si des de l'entitat professional consideren que la immobiliària en qüestió no ha infligit la legislació vigent sobre lloguer d'habitatges. També posaran en coneixement del raonador del ciutadà el fet, així com del Govern.

Assegura que aquest tipus de pràctiques solen ser habituals entre particulars, tot i recordar que per sotsarrendar una habitació d'un habitatge de lloguer cal tenir el consentiment del propietari.

En qualsevol cas fons de l'entitat qualifiquen de greu que una empresa legalment habilitada i col·legiada es decanti per fer aquest tipus d'ofertes. Esperen que, com a mínim, l'AGIA obri una investigació i en cas que hi hagi irregularitats actuï en conseqüència.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

RTVA estrena un documental sobre la tasca d'Unicef Andorra i Albert Llovera a camps de refugiats sirians L'estrena del ball "Encamp de gresca", la novetat de les activitats d'estiu de la parròquia