ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les administracions de loteria andorranes ja són oficials

www.andorradifusio.ad

Les quatre administracions de loteria andorranes llueixen des d'aquesta setmana els colors i els logotips oficials de Loterías y Apuestas del Estado d'Espanya. L'acord que va signar l'any passat amb el Consell Regulador del Joc andorrà ha permès oficialitzar els establiments, que tindran una concessió de cinc anys renovable fins a un màxim de 15.

Aquest fet significa que una vegada sigui vigent el reglament del joc andorrà, els jocs d'atzar de la SELAE (Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado), la primitiva, la travessa i les apostes hípiques, hauran de complir els mateixos requisits.

Així, els establiments, restaurants, bars o botigues que vulguin comercialitzar loteria espanyola, hauran de disposar d'un permís específic i només podran adquirir els números en establiments oficials amb seu a Andorra.

La licitació estableix que només pot haver-hi una adjudicatària per a cada punt de venda i que les concessions seran per 5 anys prorrogables fins a un màxim de quinze.

Fins ara existia un buit legal i les terminals que operaven a Andorra oficialment estaven donades d'alta a les comarques de Lleida, ja que la legislació espanyola prohibia comercialitzar directament les loteries a l'estranger.

El Govern manté negociacions per establir acords similars que permetrien vendre legalment altres tipus de jocs, com per exemple els gestionats per l'ONCE.

El conveni signat amb el Consell Regulador del Joc especifica que el pagament dels premis menors es farà als punts de venda a Andorra, mentre que els de més quantitat només es podran cobrar a Espanya i estaran sotmesos al gravamen del 20% sobre premis i apostes. Andorra ingressarà un 9,5% de la venda de tots els productes espanyols, que es calcula en uns 2 milions d'euros l'any.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: