ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Adsaps recull prop de 5 tones de material per portar al Sàhara amb la caravana de vehicles

www.andorradifusio.ad

Queda poc més d'un mes perquè l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Saharaui (Adsaps) emprengui la caravana als camps de refugiats. Han recollit unes cinc tones de material i ja treballen en els darrers preparatius.

Prop de cinc tones d'aliments, material escolar, roba, medicaments i joguines. És tot el material que ha recollit l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Saharaui  i que ara està empaquetant per portar als campaments del Sàhara. Ho faran amb una caravana de vehicles, del 13 al 26 d'abril, que deixaran allà, on seran de molta utilitat.

De moment ja tenen una furgoneta, un minibús i quatre cotxes tot terreny. Des de l'entitat continuen buscant, almenys, un camió. És el projecte final de l'Adsaps abans de dissoldre's, ja que els problemes burocràtics impedeixen que puguin venir els infants d'acollida a l'estiu. 

Una quinzena de persones, membres de la junta d'Adsaps i voluntaris, entre els quals hi ha un mecànic, un bomber i mestres de l'escola Àgora de l'Aldosa de la Massana, que ha cedit un vehicle, viatjaran amb la caravana. Lamenten que el conflicte al Sàhara Occidental estigui silenciat.

Andorra-Alacant per carretera, 13 hores de ferri fins a Orà i 1.800 quilòmetres pel desert. És la ruta que els espera per arribar als campaments saharauis. L'entitat agraeix la col·laboració del país i recorda com d'important serà aquesta ajuda per a la gent d'allà.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Lluís Dejuan
Locució: Anna Ginestà

Comparteix: