Els advocats critiquen els retards en la justícia provocats pels casos relacionats amb l'AREB

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d´Advocats constata que els recursos relacionats amb l´AREB, que tenen prioritat, alenteixen els procediments administratius de la justícia. Demana que se solucioni amb un canvi de legislació o bé augmentant els efectius.

Els recursos administratius relacionats amb l´AREB tenen un tracte preferent i prioritari. Així està estipulat a la llei del 2015 que regula aquesta entitat. Tres anys després que s´aprovés, el Col·legi d'Advocats constata que això ha afectat la resta de casos,i ha provocat retards. La degana, Sophie Bellocq, demana que es posi fi a aquesta problemàtica de manera urgent. "S'ha de trobar una solució", manifesta proposant dotar "la batllia i els tribunals de més mitjans".

És una de les demandes que ha fet al Govern els darrers mesos. Una altra és que es limiti el nombre de vegades que un advocat es pot presentar a l'examen que li permetrà exercir ja que hi ha hagut candidats que s´hi han presentat i que han suspès reiteradament. "Si s'estudia el temari cinc o sis vegades i al final no aprova és que no hi posa bona voluntat o que s'ha de plantejar una altra professió", assegura.

Tot i que ja s'ha fet arribar verbalment aquestes demandes al Govern, ara és previst fer-ho de manera oficial i per escrit. La intenció de la degana dels advocats és reunir-se amb l´executiu abans de juny i trobar solucions com més aviat millor.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Carla Sales

Comparteix:

Bonet lamenta que la reforma laboral no doni resposta a "mancances històriques" com l'acomiadament lliure El PS insisteix a reorganizar els comuns per evitar "desviacions" pressupostàries com la de Meritxell