L'aeroport d'Andorra-la Seu tindrà una segona destinació

www.andorradifusio.ad

Hi haurà una segona destinació des de l'aeroport d'Andorra-la Seu. Així ho confirma el Govern, que ha demanat un nou estudi per avaluar quina seria la millor opció entre tres possibilitats: Londres, París i Palma. Els vols amb Madrid van tenir l'any passat una mitjana del 72% d'ocupació i una puntualitat del 95%.

El 2022, primer any sencer de funcionament de la línia, es va tancar amb una mitjana del 72% d'ocupació. Tot i que l'aparell té 72 places, només es posaven a la venda 50 per limitacions operatives, com demana la reglamentació internacional en un aeroport nou. Després del primer any de funcionament, la quantitat augmentarà a gairebé el màxim gràcies a la revisió de l'estudi de seguretat.

En la tercera freqüència setmanal amb Madrid encara queda pendent determinar el dia. El secretari d'estat d'Economia i Empresa, Eric Bartolomé, assegura que des del Govern "ja s'ha manifestat que seria importantíssim poder reforçar aquesta connexió a Madrid amb un tercer vol amb un caràcter més de negoci que no pas la freqüència entre setmana, tot i que aquesta freqüència intersetmanal també interessa moltíssim al sector turístic".

El Govern va encomanar un estudi a IATA, l'Associació Internacional de Transport Aeri, per establir la viabilitat d'una segona destinació. De les sis possibles, s'han centrat en tres: Palma, Londres i París. Bartolomé afirma que a partir d'ara "s'ha de testejar l'interès de possibles operadors per operar aquestes línies".

Aquesta línia podria ser gestionada per una altra companyia que no fos Air Nostrum i entre d'altres qüestions cal analitzar l'aportació que suposaria per a l'estat. De moment IATA ha contactat amb diverses aerolínies que podrien estar interessades en el servei.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Conxita Marsol no tanca la porta a presentar-se a les eleccions tot i que la seva voluntat és acabar el mandat  El temps no és un escull per a l'escudella del Pas