Complicacions a les carreteres en un inici de temporada amb els gruixos de neu més importants dels darrers 13 anys

www.andorradifusio.ad

La jornada ha estat marcada per nombroses incidències a la xarxa viària. En el transcurs del dia s'ha restablert la circulació de vehicles habitual entre Soldeu i el Pas de la Casa. Es manté l'accés tancat a Montaup, Sorteny, Coma Ransol, Arcalís i Port d'Envalira (túnel gratuït per arribar al Pas de la Casa). La frontera amb França per l'RN22 també està tallada al trànsit.

Aquest 11 de desembre Andorra s'ha llevat blanca. És el millor inici de temporada des del 2018 pel que fa a gruixos de neu. Però no sempre neva al gust de tothom.

Mentre alguns feien servir la pala a la rampa de casa per treure el cotxe, altres han optat per agafar el clípol o, directament, desplaçar-se amb la taula de surf de neu.

Conduir era una tasca feixuga i la pujada a Soldeu s'ha convertit en un desgavell. Una situació que ha desembocat en un control policia a la recta d'Incles. 

Neu pertot arreu. Alguns cotxes han quedat enganxats i la feina ha estat separar-los. Són dies per fomentar el treball en equip. Alguns, com ara els maquinistes, han hagut de fer hores extres.

Protecció Civil demana resposnabilitat a residents i visitants i alerta que el perill d'allaus s'ha tornat a situar en el nivell més alt, 5 de 5, al nord del país. Una situació complexa i excepcional. Per això demana no realitzar activitats a la muntanya fins que aquest risc es moderi.  

El COEX realitzarà tirs d'allaus controlats a diversos punts del país aquest diumenge a primera hora del matí. 

Informa: Cesc Sanjuan / Laura Massegú
Imatge: Nil Forcada

 

Comparteix:

El mexicà Christopher Avilez guanya la primera edició del primer Concurs de Guitarra del Pirineu Encamp completa el pla de manteniment de voravies reparant 3.500 m2 i amb una inversió de prop de 400.000 euros