Afers Socials engega una "escola de pares" per a famílies amb infants en situacions de risc

www.andorradifusio.ad

Afers Socials ha engegat el pla pilot de l'Espai d'acompanyament familiar, un nou projecte destinat a famílies que viuen dificultats a casa, sobretot en relació amb els fills, fet que genera situacions de vulnerabilitat o de risc. 

La ministra Judith Pallarés ha remarcat que es tracta "d'un projecte d'acompanyament familiar, com una escola de pares, en el qual es treballa amb famílies que tenen una situació amb infants de risc lleu o moderat".

La iniciativa té lloc a les mateixes instal·lacions que acullen el Servei de Trobada Familiar, a Prada Casadet, i en total s'han previst onze sessions que s'allargaran fins al juny.

L'acompanyament es fa en format de grup i ara mateix hi assisteixen vuit pares i mares.

L'objectiu, diu la treballadora social Sílvia Rodríguez, és donar-los eines, però sobretot que puguin compartir les vivències.  Explica que comencen "amb temes molt genèrics, com ara la convivència, les rutines, les normes i els límits"; i després s'aborden "temes més específics, com l'educació sexoafectiva, els tòxics o les pantalles".

Rodríguez posa en relleu la voluntat de "diferenciar la intervenció professional, que ja fan, amb aquest espai comunitari perquè puguin aprendre els uns dels altres".

S'ha previst un servei de guàrdia per aquells pares que tinguin infants petits i vulguin acudir a la sessió. 

Informa: Laura Cugat  
Imatges: Desirée Sala

 

Comparteix:

Un mes de la invasió d'Ucraïna Concert solidari per Ucraïna al Prat del Roure