Agricultura ampliarà les subvencions de benestar animal

www.andorradifusio.ad

Arrenca la quarta edició de la Fira del Bestiar d'Ordino. La fira ha tingut una gran afluència de visitants i ha comptat amb animació teatralitzada, una demostració d'esquilar ovelles i un petit mercat de productes artesans. Un escenari on s'ha anunciat que s'ampliaran les subvencions a les explotacions ramaderes.

Tret de sortida a la Fira del Bestiar d'Ordino. Tall de cinta amb la presència dels cònsols i del ministre d'Agricultura i queda inaugurada un dels esdeveniments més importants del sector primari del país

Un cop obertes les portes la fira ha rebut molts visitants. Una de les atraccions amb més expectació: una demostració de xollar ovelles. I una estona més tard, era el torn de la subhasta de quatre vedells mascles. A més, hi ha hagut animació teatralitzada a càrrec de l'Andorra d'Antes amb lo Quico i la Manela. La fira també ha comptat amb un mercat de productes artesanals.

Diumenge serà el torn de la subhasta de les dues vaques de la raça bruna d'Andorra i d'un concurs professional d'allioli de codony, que ja té 15 inscrits, i un taller d'iniciació de xanques.

I en aquest marc, el ministre d'Agricultura, Guillem Casal, ha avançat que s'ampliaran les subvencions a les explotacions ramaderes bovines que tenen implantats mecanismes de benestar animal. Casal ha avançat que s'estendran a altres explotacions de bestiar. 

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Èric Mompel

Comparteix:

200 residents catalans voten a l'ambaixada pel 12M 200 persones participen en l'Aprèn a Rodar