ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els aïllaments en cas de positiu de la Covid-19 es redueixen a set dies amb baixes automàtiques davant l'escalada de contagis

www.andorradifusio.ad

Ja és oficial. Els aïllaments en cas de donar positiu en coronavirus SARS-CoV-2 es redueixen a set dies als quals s'afegeixen tres en vigilància passiva.

Així ho preveuen els nous protocols que ha presentat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, per fer front a l'escalada de contagis provocada per Òmicron.

Per tal d'evitar una saturació encara més important de l'atenció primària, s'activarà la baixa laboral automàticament amb una prova diagnòstica positiva, sigui amb TMA o test ràpìd d'antígens realitzat a l'stoplab, un laboratori privat o una farmàcia. La persona afectada rebrà un SMS notificant tant el resultat com la baixa. En cas de voler-hi renunciar perquè es pot teletreballar, es pot fer enviant un correu a renunciabaixa@cass.ad.  Només s'haurà de contactar el metge en cas de ser vulnerable, o tenir símptomes greus o persistents.

A més s'ha activat una nova plataforma, salut.ad/contactescovid,  perquè la persona que doni positiu en la Covid-19 registri els seus contactes. Aquests rebran un missatge que els alertarà que han estat en contacte amb una persona positiva sempre mantenint la confidencialitat de les dades. Per tant, no sabran de qui es tracta. Els circuits que s'establiran pels contactes de positius es presentaran dimecres.

Una altra defunció i 1.032 nous positius des de divendres

Un home de 77 anys ingressat a la Unitat de Cures Intensives amb Covid-19 ha mort aquest dilluns. El pacient, que tenia patologies prèvies, esdevé la víctima 141 des de l'inici de la pandèmia. Una nova defunció que s'ha conegut a la tarda, hores després de la roda de premsa d'actualització de les dades sanitàries, i que s'ha de lamentar en un context amb els contagis de nou a alça. I és que l'Òmicron serà, segons Salut, la variant predominant els pròxims dies.

De fet, els positius s'han disparat amb 1.032 més des de divendres (357 divendres, 334 dissabte i 341 diumenge). Els casos actius superen els 3.140. A  l'hospital hi ha 25 persones ingressades, 12 a planta (3 més que divendres) i 13 a la Unitat de Cures Intensives, 11 de les quals amb ventilació mecànica.

Pel que fa a les escoles, actualment només hi ha aules en vigilància passiva. Salut està ultimant el protocol per al retorn a les aules després de les vacances de Nadal.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 3 de gener del 2022:

Informa: Yasmina Canedo

Comparteix: