Air Nostrum afirma que els vols amb Madrid es fan amb la normalitat prevista

www.andorradifusio.ad

Air Nostrum assegura que els vols amb Madrid s'estan desenvolupant dins de la regularitat prevista, tot i alguns problemes puntuals com el que divendres va obligar a traslladar fins a Barcelona els passatgers que tenien previst agafar el vol a la Seu d'Urgell.

Air Nostrum recorda que sempre es prioritza la seguretat dels vols i és el cas de la incidència de la setmana passada. Segons fonts de l'aerolínia la situació es va produir perquè en un dels trajectes previs l'aparell va requerir una revisió de seguretat. Amb aquest retard no es podia garantir que l'avió arribés a la Seu d'Urgell abans de la posta del sol i, per tant, es va optar per desviar-lo fins a l'aeroport de Barcelona i traslladar-hi els passatgers amb autobús. Esgrimeixen que tot i que l'aeroport d'Andorra està tècnicament habilitat per acollir vols nocturns, encara no es disposa de l'aprovació del procediment d'aterratge i enlairament, que requereix el vistiplau de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria.

Fa uns mesos l'aerolínia va desmentir les afirmacions del ministre Jordi Torres, que havia lamentat el que considerava un grau més alt del que seria desitjable d'anul·lacions de vols. Air Nostrum defensa que el 2023 només s'ha cancel·lat un 5% dels vols, mentre que en 9 casos va ser per motius aliens, com ara meteorològics i en sis ocasions per raons tècniques.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

El BOPA fa oficial el cessament de Piqué i el nomenament de Cosan al capdavant del SAAS Purificació Santiago, nova presidenta del Sipaag