L'ajuntament de la Seu d'Urgell fa una crida per estalviar aigua per la sequera

www.andorradifusio.ad

La sequera prolongada no preocupa només a Andorra i és que els territoris veïns també viuen amoïnats per la manca d'aigua. En total, gairebé 300 municipis de Catalunya estan en alerta per aquesta casuística.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha indicat que la mitjana de reserves dels embassaments es troba al 27% de la seva capacitat, un indicador que des del juny ha anat progressivament a la baixa. Així, pantans com el de Sau estan eixuts. L'ajuntament de la Seu fa una crida per fer un ús responsable dels recursos hídrics. 

L'alcalde de la capital de l'Alt Urgell, Francesc Viaplana, ha alertat també dels perills que suposa la sequera en un terreny eminentment boscós. "Fa patir aquesta falta de reserves d'aigua a la muntanya i també per això demanem la conscienciació de tota la població amb les mesures d'estalvi d'aigua i també alertar del risc d'incendis al nostre entorn en una comarca eminentment forestal i unes masses que estan estressades".

Informa: Laura Cugat
Imatges: XTVL

Comparteix:

Reportatge: generar energia a partir del reflex de la neu Quatre homes detinguts per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues