Al·lèrgies alimentàries: com s'hi fa front, als espais de lleure per a infants?

www.andorradifusio.ad

Durant el curs escolar una cuina centralitzada s’encarrega d’elaborar i distribuir els àpats especials als infants amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. A l’estiu, els comuns que ofereixen activitats amb servei de menjador han de fer front a aquesta demanda que a més, cada vegada creix més.

Quan arriba l’estiu són molts els infants que prenen part en les activitats esportives i de lleure que ofereixen els diferents comuns. Un dels neguits és donar resposta a aquells que presenten al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. Alguns comuns gestionen directament el servei dels menjars però d’altres, com el de la Massana, han decidit externalitzar-ho.

Es calcula que al llarg d’aquest estiu l’empresa que serveix el menjar a la Massana els distribuirà uns 300 menús. Tot i que té experiència en l’elaboració d’àpats especials, fer-ho per a infants ha estat tot un repte.

Des del comú destaquen que el resultat ha estat satisfactori i donat que la demanda creix es mantindrà els propers anys.

En definitiva, els comuns busquen solucions perquè tothom pugui gaudir de totes les activitats que es proposen a l’estiu i perquè es prioritzi la seguretat alimentària.

Informa: Marta Fernández
Imatges: Miquel Margalef
Locució: Carla Bermejo

Comparteix:

La policia tindrà una desena d'agents especialitzats en delictes de joc La deixalleria d'Escaldes recull més de 360.000 quilos de residus en un any