ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Alarma entre estudiants i professors per un avís que els obligava a fer la selectivitat només en castellà

www.andorradifusio.ad

Els alumnes que facin la selectivitat podran continuar fent-la en català. La UNED havia advertit els centres que només es podria fer en castellà, decisió que va provocar l'alarma entre alumnes i professors, però una gestió de l'ambaixada d'Espanya ha permès mantenir la llengua.

Fa poc, la Universitat Espanyola a Distància va recordar als col·legis del sistema públic espanyol que el castellà era l'únic idioma en què es feien les proves de la selectivitat.

Els exàmens s'han de fer entre dissabte i dilluns i això va generar confusió ja que fins ara es podien passar tant en català com en castellà. L'ambaixada d'Espanya va fer gestions perquè es pogués resoldre aquesta qüestió. L'ambaixador Manuel Montobbio ha declarat a RTVA que "hem actuat i s'ha obtingut el resultat en poques hores". Lamenta "l'alarma que això ha creat als alumnes i els professors perquè el més normal és que quan sorgeixi qualsevol qüestió utilitzem els canals institucionals".

Andorra constitueix un cas especial pel que fa a les proves de la selectivitat espanyola gràcies a un conveni. És l'única excepció en la manera en com gestiona aquests proves la UNED. "Normalment les proves de selectivitat a tot el món són en castellà i Andorra és un cas especial" perquè "és l'únic país del món en què l'educació pública espanyola s'ofereix també en català, com és el cas dels col·legis congregacionals"

Fonts de l'àmbit educatiu han volgut matisar que, de totes maneres, la majoria dels alumnes que s'examinen de la selectivitat ho fan en castellà.

Informa: P.Moliné/R.Alberch
Locució: Pere Moliné

Comparteix: