ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Alarma per la percepció dels joves sobre la violència de gènere

www.andorradifusio.ad

Dades alarmants i que requereixen accions concretes. Així valoren des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat el resultat de l'estudi que l'Associació de Dones entre alumnes de 15 i 16 anys. Un percentatge elevat dels joves assumeix els rols de gènere tradicionals, com ara la creença de l'amor romàntic i fusionat (aquell que anul·la el subjecte) o l'acceptació de la intimidació o l'insult.

Els joves han participat per segon any en els tallers i les activitats preparades per l'entitat per prevenir actituds i comportaments sexistes. Els resultats reflecteixen una tendència a les conductes estereotipades entre els joves que preocupa la psicòloga Helena Mas i la cap de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras.

Així un 10,35% de noies i un 12,31% de nois pensa que la violència a casa és un assumpte de família i no n'ha de sortir. El 19,65% dels nois i el 24,73% de les noies està lleugerament d'acord que en les relacions de parella és habitual que un dels membres s'enfadi si l'altre no fa el que aquest vol.

O que estiguin d'acord amb l'afirmació "si la meva parella no sent gelosia vol dir que no m'estima", amb una acceptació del 16,84% dels nois i un 13,74% de les noies. Més dades: un 22,67% dels nois es mostra lleugerament i moderadament d'acord amb l'afirmació "és habitual que la parella et controli les trucades, els missatges, el Whatsapp...". El 15,55% dels nois creu que per tenir una bona relació de parella, la dona ha d'evitar portar la contrària a l'home. També crida l'atenció la percepció que una part dels joves té de l'amor o les relacions de parella.

Unes dades que des de l'àrea de Polítiques d'Igualtat consideren preocupants i que requereixen conscienciació per part de tothom. Porras afirma que "hem de començar canviant la societat", que continua sent "masclista i patriarcal".

Les futures accions per educar i prevenir conductes sexistes tindran com a eix vertebrador la llei per a l'erradicació de la violència de gènere i domèstica. L'estudi, segons l'ADA, es preocupant perquè es constata que aquesta actitud, en molts casos, supera l'adolescència i arriba a la maduresa.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.236.117.38