ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Alerta en el sector del transport per la dificultat per contractar conductors

www.andorradifusio.ad

El sector del transport té dificultats per cobrir places de conductors. Coopalsa ha apujat els sous, però creu que caldria poder contractar professionals de Sud-Amèrica, ja que aquesta situació es constata a tot Europa. 

L'Organització Internacional del Transport estima que a Europa falten 400.000 conductors i Andorra no n'és una excepció. Hi ha molts motius que ho expliquen, però el principal és que no hi ha prou relleu generacional.

El president de Coopalsa, Gabriel Dallerés, constata quin és el problema a l'hora de contractar conductors. "El problema és que no hi ha mà d'obra suficient per atendre tots els serveis que s'han de fer. De gent que es dediqui a la conducció. Cada vegada la professió de conductor requereix de més preparació. De més acreditació de capacitat i potser hi ha poques persones que opten a aquesta professió."

Algunes empreses com Coopalsa han decidit apujar el sou i creuen que la resta del sector ho acabarà fent. Opinen que caldria poder contractar treballadors provinents d'Amèrica. "Peruans, colombians, brasilers. Hem d'anar cap a aquesta zona. Cap a la zona aquesta semblaria que sí que poden proveir de mà d'obra. El que passa és que hi ha uns certs impediments a nivell administratiu de convalidació de carnets, etc".

També ha assegurat que les empreses s'hauran de començar a plantejar solucions per proporcionar habitatge als professionals que contractin.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: