ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Alfons Alberca renova com a fiscal general i demana més mitjans

www.andorradifusio.ad

El fiscal general de l'Estat ha renovat el càrrec, a proposta del Govern, per als pròxims sis anys. Alfons Alberca ha demanat més mitjans i ha destacat els reptes futurs, que van més enllà, ha dit, del cas BPA. Ha defensat, a més, l'actuació de la justícia andorrana pel que fa a la col·laboració internacional amb fiscals i jutges d'altres estats.

Alfons Alberca ha revonat com a fiscal general de l´Estat per sis anys més. Després d'un mandat que ha qualificat d'intens ha assenyalat els reptes futurs. Entre ells, hi ha el judici del cas BPA. Tot i així ha dit que no tot es queda en aquesta causa. "Hi ha moltes altres causes en instrucció. Estem tramitant més de 10.000 informes anuals, que es van incrementant. Ha d'entrar en vigor el codi de procediment civil, tenim també la llei de jurisdicció de menors, que és una cosa que any rere any demanem que evolucioni,...", insisteix.

Alberca ha demanat més mitjans per a la fiscalia. "Farà falta tenir procediments més àgils i pel que fa al personal caldrà, i així s'ha demanat, una altra fiscal i mitjans administratius per la tramitació de tots aquests informes i per l'assistència puntual dels fiscals personalment en diverses esferes", ha afegit.

El fiscal general ha parlat de la cimera de fiscals iberoamericans que es celebrarà els pròxims dies al Perú, on s'investiga el cas Oberdrecht. Assegura que la cooperació internacional entre fiscalies i sistemes judicials és imprescindible i ha defensat les formes de fer de la justícia andorrana.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: