Alguns experts asseguren que frenar la compra afectarà el mercat de lloguer

www.andorradifusio.ad

La situació actual en l'habitatge està fent que Europa mogui fitxa. A Andorra, el Govern ha apostat per desincentivar la construcció de compra per donar una empenta a la de lloguer. Una política perillosa, segons alguns assessors fiscals, que creuen que perjudica el mercat en general. 

"S'ha d'incentivar al màxim el mercat de lloguer, però no amb el desincentiu de la compra", ha explicat l'assessor fiscal, Pau Augé.

Perquè, si no, el que fem és frenar el mercat en general. Aquesta és l'advertència que fan alguns assessors fiscals, que consideren que posar pals a les rodes a la compra no només no funciona sinó que tindrà una afectació directa en el mercat de lloguer. Asseguren que hi ha inversors que compren per després llogar, però que la demanda és tan ferotge que mai acabem de veure aquests immobles al mercat. L'assessor fiscal Josep Garcia afirma: "Si no podem construir de compra hi haurà menys entrada de pisos de lloguer". Augé afegeix que aquest "coll d'ampolla pot bloquejar l'oferta."

És per això que critiquen les mesures de Govern. Consideren que no fan el seu efecte i que no traspassarà promocions al lloguer perquè són inversions totalment diferents. De fet, no tenen constància de grans projectes nascuts per a aquesta finalitat. Garcia així ho constata: "no està funcionant."

 

El que sí que veuen amb bons ulls és la moratòria als pisos turístics. Creuen que frenarà molts propietaris que podien tenir la intenció de treure més rendibilitat al seu habitatge

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho - Nil Forcada

Comparteix:

El comú d'Andorra la Vella i el sector de la moto estudien la manera de potenciar el comerç de les dues rodes Comença l'edició d'hivern de la Massana Fogons