ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'alt preu de l'energia ha suposat un sobrecost de 10 a 12 milions per a FEDA durant els primers mesos de l'any

www.andorradifusio.ad

FEDA ha de fer front a un sobrecost entre 10 i 12 milions d'euros durant els primers 4 mesos de l'any a causa de la pujada de l'energia importada. Tot i això, la repercussió en el rebut mensual ha estat inferior al d'altres països gràcies als contractes garantits per 10 anys amb servidors estrangers. L'empresa ha invertit 14 milions en la xarxa de calor per aconseguir augmentar la producció nacional.

L'augment de preu de l'energia importada ha suposat un sobrecost entre 10 i 12 milions a FEDA els primers tres mesos de l'any. Tot i això, els contractes garantits per 10 anys amb servidors estrangers han permès que la repercussió en el rebut dels ciutadans hagi estat mínima en comparació amb la dels estats veïns.

En tot cas, FEDA no vol fer previsions de l'evolució del mercat atesa la situació d'incertesa generada per la guerra. Tot i que el sobrecost ha estat considerable, la ministra  de Medi Ambient creu que cal contextualitzar les dades.

Calvó, que ha comparegut a petició pròpia en la comissió legislativa del Consell General, ha avançat que s'han invertit uns 14 milions en la xarxa de calor a través de les filials de FEDA Capçalera i Ecoterm, una inversió que segons Calvó va més enllà del retorn en l'amortització, ja que es pretén reduir la dependència de l'energia importada per augmentar el percentatge d'energia generada al país.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: