ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els alumnes de première i terminale del lycée comencen les classes a l'edifici del Roc amb desplaçaments puntuals a les instal·lacions centrals

www.andorradifusio.ad

El Roc de Ciutat de Valls ja acull els alumnes de première i terminale del Lycée Comte de Foix traslladats aquest any. Com que encara hi ha àrees per acabar, els primers mesos de curs les classes es repartiran entre els dos edificis. 

Aquest dilluns va ser la presa de contacte i aquest dimarts el primer dia de classe per a 160 alumnes de première i terminale que han deixat l'edifici històric per falta d'espai. Aquí tenen 14 aules a disposició.

El director del centre, Olivier Salvan, detalla que hi ha 4 classes de première, 4 de terminale i dues sales d'informàtica. " En tindrem també 4 de ciències, però encara ens falta material i no estaran enllestides fins  a final de novembre  o principi de desembre", afegeix. Per aquest motiu els alumnes s'han de moure entre l'annex i l'edifici històric. Un trajecte que, segons Salvan, els ocupa un màxim de 10 minuts.

Alguns alumnes s'han de desplaçar per fer algunes matèries com la gimnàsia, poerò no per menjar ja que el conveni amb el govern ha inclòs la cantina. 

El govern francès s'ha fet càrrec de l'equipament de les aules i l'andorrà de l'adequació dels espais així com la instal·lació de la cuina. L'Associació de pares d'alumnes de l'ensenyament francès gestiona els 120 menús diaris. 

L'any vinent hi haurà 250 places més gràcies a la disposició de les antigues aules de l'escola espanyola on es traslladaran principalment els alumnes de séconde, una solució a la creixent demanda que experimenta el Lycée Comte de Foix. 

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Pere Besolí

Comparteix: