ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'amplia a més de 2.300 permisos la quota de treballadors extracomunitaris per a aquest hivern, el doble que l'any passat

www.andorradifusio.ad

El Govern ha aprovat una quota d'una mica més de 4.000 treballadors temporers, uns 2.300 dels quals seran extracomunitaris. La xifra d'empleats de temporada de fora de la UE es duplica respecte a l'any anterior. L'executiu també es mostra preocupat per com pot afectar als temporers la pujada dels lloguers, tot i que creu que a les pistes és un tema força resolt.

El Consell de Ministres ha aprovat avui 4.033 autoritzacions temporals per a aquest hivern. Hi ha 180 permisos per a fronterers, 1.539 per a treballadors comunitaris i 2.314 per a extracomunitaris, el que representa pràcticament el doble de la mateixa xifra de la temporada anterior. "Les economies més properes han agafat un ritme de creixement igual al d'aquests anys. I s'ha fet més complex i difícil trobar personal comunitari. Per tant, el recurs més habitual per part dels empresaris vinculats a l'oferta d'hivern és recórrer a mercats extracomunitaris", assegura el ministre portaveu, Jordi Cinca.

També ha dit que no creu que la pujada dels lloguers afecti gaire la contractació de temporers a les estacions d'esquí, tot i que potser sí a altres àmbits laborals. "La veritat és que, especialment pel que fa a les estacions d'esquí, que són un element clau per a la temporada d'hivern, ho tenen força resolt. Això no vol dir que estiguin exempts de dificultat, però fa anys que gestionen aquesta situació. La majoria tenen instal·lacions pròpies o llogades per a tots els treballadors que contracten per a 4 o 5 mesos", opina.

L'executiu, a més, ha aprovat 850 autoritzacions de la quota general per treballar entre el novembre i l'abril vinent. S'han obert les quotes per a totes les professions exceptuant aquelles en les quals hi ha demandants inscrits al Servei d'Ocupació.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Joel Romero

Comparteix:

3.230.119.106