L'Andoflora s'estrena amb bon temps i amb l'astroturisme com a novetat

www.andorradifusio.ad

Segon dia d’Andoflora, una fira ja consolidada al país. Aquest matí ha obert amb molta afluència de gent que s’han apropat i han gaudit d’una de les novetats d’aquest any: l’observació diürna del sol amb telescopi.

Trenta anys ja d’una fira amb les plantes i les flors com a protagonistes que no para d’actualitzar-se i d'incorporar novetats. Enguany, la novetat és l'astroturisme

Per primer cop a Andorra es pot observar la lluna i el sol durant el dia. És una activitat gratuïta que s’ha pogut realitzar durant dues hores al matí i oberta a tots els públics. 

28 paradistes que estaran tot el cap de setmana exposant plantes i herbes aromàtiques. Però què més s'hi ven?

Felip Fandos comenta quines són les flors que més es venen. "Per una banda, tenim el gerani que és el producte estrella en l'àmbit de planta individual perquè està molt bé de preu i és accessible per a tothom. Després hi ha el gira-sol, que és una mica més elevat, però no és una cosa molt costosa i és més vistós".

I pel que fa a les flors aromàtiques la que més mercat té és l'alfàbrega. "D'aromàtics hi ha l'alfàbrega petita, que és per al mosquit i la gran, que tothom coneix que és per cuinar pasta".

I també, les plantes autòctones s'hi fan un lloc. Daniel Carreras de Plançoneda ens explica quin és el tipus de planta que han portat. "Ens interessa molt que les plantes no s'hagin de plantar d'un any per l'altre cada dos mesos o cinc mesos perquè es moren pel fred de l'hivern. La nostra proposta és cultivar plantes autòctones o adaptades al medi del clima alpí".

Activitats musicals i de pintar les cares i, fins i tot, una ruta de vermut amb flors són només alguns exemples del que es podrà gaudir aquests dos dies a la Massana. 

Aquesta tarda de dissabte hi ha previst un concert de gòspel, Ishtar Ruiz i DJ Madam. I per a qui vulgui repetir l’observació amb telescopi, a la nit hi ha una altra oportunitat. Serà a les Moles i tindrà un preu de 5 euros.

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

L'Ull Nu es reinventa amb concerts, sessions de DJ i xerrades El Teatre Comunal s'omple d'emoció, música i colors a través de Mirna Vilasís