Andorra es beneficiarà del bon moment econòmic d'Europa

www.andorradifusio.ad

Els bancs opinen que en els propers mesos continuarà el creixement econòmic a Europa, el que repercutirà positivament al Principat. Això sí, creuen que la inflació no baixarà del 2% fins al 2026.

El Banc Central Europeu ha apujat les previsions econòmiques per aquest any i s'allunyen les possibilitats d'una recessió. A Andorra els resultats econòmics, probablement, siguin millors que a l'entorn. Així ho creu el director general d'Asset Management d'Andbank, Jordi Riera. "Andorra és un petit ecosistema que s'està beneficiant de moltes dinàmiques també molt particulars que, segurament, faran que creixi l'ordre de la mitjana. Intueixo, almenys de moment. Però torno a dir que crec que l'escenari tant per Andorra com per Europa és relativament optimista".

En la mateixa línia va el director d'Inversions de Creand Asset ManagementDavid Macià, que reconeix que "les economies europees estan accelerant. De fet, ara es veu una certa milloria. Si bé que des d'un creixement que era molt fluixet a nivell europeu, però es veu una millora que és evident".

El Banc Central Europeu també s'ha marcat l'objectiu que la inflació baixi al 2%, però els especialistes constaten que aquest objectiu és difícil d'assolir en els propers mesos. Això influirà en el que passi a Andorra. La directora d'assessorament i gestió inversions MoraBancSandra Esteve, assegura que pot retardar-ho la pressió salarial. "Hi ha una certa pressió en salaris que s'està observant i això potser és el que ens dificultarà que la inflació arribi tan aviat a l'objectiu del 2%".

Al Principat el cost de la vida és més elevat que el de França i Espanya.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Tempestes generalitzades a partir de la tarda S'incorpora en direcció contrària amb una taxa d'1,37 i fereix un motorista